romantische blijspel die je moet zien.

Robbert, een bevoorrechte jongere van adel doet zich voor als wagenbestuurder wanneer hij bij toeval een gesprek hoort tussen de woest aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vrienden beweren dat ze iemand van stand iedere keer zouden herkennen en zich dan ook geenszins in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert gaat het spelletje spelen en vraagt een van zijn studievrienden die geheel niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur afspreken dat Robbert haar zal leren autorijden en zij hem Engels zal leren praten vormt zich een spel van liefde, kinnesinne en bedrog in een warme landerige omgeving.

De zomer van 1923.

Kit brengt haar zomertijd door op de Veluwe op het landgoed van haar oom,tante en haar nichtje Lenie. Lenie heeft haar vriendin Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot is meegekomen. Als de vier meiden gaan picknicken is Lenie degene die de wagen bestuurt.

Leren autorijden is wat Kit heel graag wil leren gedurende haar vakantie, doch haar oom voelt daar niks voor. Kit is tamelijk wild en uitbundig; niet zo alert als Lenie zijn dochter. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij heeft gehoord dat het landhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella is hoogst onder de indruk van zijn oud adellijke komaf. Gedurende de picknick beweert zij dat afkomst en standing zich nooit verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij de komaf van iemand thuisbrengen.

Mia en Lenie kijken nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook helemaal met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit alles grote onzin. Echter Kit is in een baldadige bui en kakelt blijmoedig mee om de schare nog een beetje op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nooit zou kunnen omgaan met iemand beneden haar stand.

Waarop Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat ogenblik komt er een jongmens in een kaki motorpak met een pilotenzonnebril achter een struik vandaan en vraagt naar een garage in de nabijheid. Vieze handen en een nog viezere snotlap. De jongeling stelt zichzelf voor als de chauffeur van Jonkheer Padt van Heijendaal.

Bij het wegrijden roept (meer info) Ella dat zij gelijk al zag dat hij geen heer was, waarna Kit kattig terugketst dat zij het juist een erg mooie jongeman vond met een leuk gezicht en aardige ogen .

De meisjes weten echter niet dat de bestuurder in feite Jonkheer Padt van Heijendaal zelve is. Hij kreeg pech met zijn wagen en heeft het gehele gesprek van de wichten over origine kunnen horen. Ter plekke besloot hij deze schapen eens een lesje te leren.

Na terug gekeerd te zijn op Sonnewende vertelt hij het hele verhaal aan zijn kornuiten. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de onaantrekkelijke kornuit met veel langdradige en saaie vertellingen.

Als de tieners tenslotte formeel kennismaken met de mannen van Sonnewende, menen zij dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn bestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan compleet op in de stijve Gerrit Jan, die nog nimmer zoveel belangstelling van het vrouwelijk soort heeft gehad. Met name Ella slooft zich buitensporig voor hem uit. Enkel Kit en Dot zien niet zoveel in de charmes van de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog rijlessen te nemen deze zomertijd. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan bijbrengen. Gerrit Jan bekent dat hij geheel niet kan rijden, hij heeft namelijk een bestuurder. Nou, dan kan die het mij evengoed leren, concludeert Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer probeert te winnen, krijgt Kit rijles van de chauffeur met het leuke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten allebei hun splinternieuwe pilotenbril op en Kit en de wagenbestuurder raken erg op mekaar gesteld gedurende hun ritjes door de Veluwe. Robbert is speciaal erg tevreden met het feit dat hij tenslotte een meisje leert kennen zonder dat zij van zijn herkomst op de hoogte is.

Hoe langer hij met het bedrog doorgaat hoe vervelender de gevolgen zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich echter met de dag vertrouwder te voelen in zijn splinternieuwe rol en wil er zo lang als kan van genieten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “romantische blijspel die je moet zien.”

Leave a Reply

Gravatar